Ai grijă de pielea ta! Iată ce NU ai voie să faci dacă ai PIELEA SENSIBILĂ!

Dacă întrebi majoritatea oamenilor ce tip de piele au, probabil unii o să spună că au pielea sensibilă. În primul rând, sensibilitatea nu face parte dintr-un tip de piele, ci este mai degrabă o afecțiune a pielii de care trebuie să acorzi mare atenție. O piele poate fi sensibilă din varii motive, cum ar fi: reacție la  temperaturi foarte mari sau foarte scăzute, alergii, vremea uscată sau din cauza geneticii care nu ține de tine. 

Este dificil de tratat o piele sensibilă, pentru că nu știi ce produse trebuie să folosești mai exact, astfel încât să nu suferi de alte reacții. Trebuie să fii atent la ce ingrediente conțin produsele respective, pentru că nu știi niciodată care dintre ele îți pot cauza probleme la nivelul pielii. Dacă și tu faci parte din categoria asta, iată câteva lucruri pe care să nu le faci dacă ai o piele sensibilă.

Nu face aceste lucruri dacă ai pielea sensibilă

  • Nu evita apa micelară

Dacă ai pielea sensibilă, atunci este recomandat să eviți produsele de curățare spumante. Optează pentru apa micelară, un produs care curăță pielea într-un mod blând și care nici nu  necesită clătire. Apa micelară  îndepărtează murdăria acumulată, urmele de transpirație și excesul de ulei fără să usuce pielea. Dacă ești genul de persoană care se machiază, atunci folosește apa micelară pe post de demachiant. 

  • Nu sta la soare 

Ferește-te cât de mult poți de soare, pentru că razele solare sunt cei mai mari inamici contra pielii sensibile. Caută mereu umbră și încearcă să te protejezi cât de mult poți. Dacă te expui des la soare, mai ales în timpul orelor de vârf, atunci riști să-ți deteriorezi celulele pielii care poate duce la anumite boli. Folosește mereu protecție solară, de preferabil o protecție care conține oxid de titan și de zinc. În plus, optează pentru creme cu SPF de maxim 30, pentru că o cantitate mare de SPF poate dăuna pielii sensibile. 

  • Nu folosi produse cu parfum

Dacă nu-ți alegi produsele potrivite, riști să-ți distrugi piele cu mâna ta. Toate produsele de îngrijire a pielii, adică săpunurile, cremele, deodorantele, gelurile de duș pot contribui la starea pielii tale sensibile. Nu mereu brandul contează, ci mult mai importante sunt ingredientele din produse, mai ales dacă ai o piele predispusă la alergii și iritații. 

Evită să folosești produse care conțin culori artificiale, parfum, alcool sau parabeni. În această categorie intră parfumurile care pot cauza mâncărimi pe piele din cauza transpirației. De aceea, optează pentru deodorantele fără parabeni de la Prova.ro pentru un confort maxim și o piele fără iritații. 

  • Nu uita să te hidratezi

Toată lumea trebuie să se hidrateze, dar pentru cei cu pielea extrem de sensibilă este o obligație. Este recomandat să consumi un pahar cu apă de lămâie dimineața când te trezești, pentru că ajută la detoxifierea sângelui și previne apariția petelor, a ridurilor și conferă o strălucire și o doză de hidratare pentru piele. Consumă apă în fiecare zi și la intervale orare regulate, pentru că doar așa poți să-ți menții pielea hidratată din interior și să elimini toxinele din corp. 

Nu te complace cu pielea ta sensibilă, pentru că acest lucru este o problemă persistentă. Dacă respecți o rutină de îngrijire adecvată, dacă utilizezi produse calitative și potrivite tipului tău de piele, atunci starea pielii tale va deveni din ce în ce mai  bună. În cazul în care nu observi nicio îmbunătățire, atunci este recomandat să fugi la medicul dermatolog că s-ar putea să fie alte probleme mult mai grave la mijloc. 

Sursa foto: freepik.com

Previous post TOP 3 piese vestimentare bărbătești cu care poți realiza o mulțime de ținute
Next post Cum să reduci din cheltuielile absolut necesare pentru mașina ta