Avantajele tipăririi cărţilor cu ajutorul profesioniştilor

Ați muncit mult să vă scrieți cartea. Copia corectată a manuscrisului este acum literalmente în mâinile voastre. Este timpul să duceţi proiectul la nivelul care îl face real: tipărirea cărţii.

Dacă intraţi în lumea publicării, vă asumaţi riscurile, provocările și recompensele creării de cărții fizice iar următorul pas este locul în care se întâmplă magia: tipărire cărţi. O parte importantă a procesului de aducere a cărții pe piață este de a face distincția între două opțiuni de tipărire: tipărire cărţi offset și tipărirea digitală a cărţii.

Tipărirea offset funcționează prin arderea imaginii pe o placă, apoi compensarea pe o pătură de cauciuc, apoi pe suprafața de imprimare. Avantaje? Puteți imprima pe o gamă largă de suprafețe. Dezavantajul este că tipărirea de carte offset are adesea o schimbare mai lungă și este mai costisitoare de configurat, astfel încât pentru tirajele scurte, costul pe unitate este mai mare decât imprimarea digitală.

Tipărirea digitală este cea mai populară metodă pentru tipărire cărţi pe termen scurt. Funcționează prin transferul de date dintr-un fișier de computer într-o imprimantă cu jet de cerneală sau cu un format mare sau cu volum mare. Un tipar cărţi digital are multe avantaje pentru autor, editor sau artist și este alegerea cea mai populară pentru proiectele moderne, inclusiv pe hârtie dură, proiecte de tipărire perfecte și materiale de marketing. Pentru autor/artist/editor, costurile de configurare asociate tipăririi digitale oferă costuri pe unitate mai mici și oferă un produs calitativ. Fiecare tipărire este uniformă (spre deosebire de tipărirea de carte offset, tipărirea digitală nu trebuie să echilibreze cerneala și apa). Editarea în timpul procesului este simplă și eficientă. Imprimarea digitală permite personalizarea unui produs individual.

Mai jos regăsiţi câteva avantaje de a alege tipar cărţi:

Cost eficient

Deși costul pe unitate la tipărire carte poate fi mai mare, costul inițial al imprimării este mult redus. Nu trebuie să investiţi toate economiile și să speraţi că va fi un bestseller cartea dvs. În schimb, plătiți doar pentru numărul de copii necesare. În calitate de autoeditor, odată ce cartea este configurată pentru tipărire carte, primiți mai multe profituri din fiecare exemplar vândut. Pe lângă avantajele monetare evidente, există un avantaj suplimentar legat de calitatea tipăririi. Calitatea hârtiei, a tipăririi şi legăturii sunt cu greu diferite de o carte tipărită în mod tradițional. Acest lucru vă asigură că nu pierdeți calitatea în timp ce economisiți banii. Nu este necesară investiția inițială în tipărirea unui număr mare de exemplare, la fel ca în cazul tipăririi tradiționale de cărți.

Revizuiri uşor de efectuat

Dacă, din orice motiv, un autor decide să facă o revizuire majoră a cărții sale în câteva zile de la publicarea cărții sale, acest lucru va fi cu adevărat o provocare în tipărirea offset. În astfel de cazuri, mii de exemplare s-ar risipi și nu ar putea fi citite după publicarea unei ediții actualizate. De aceea este recomandat să alegeţi tipărire cărţi la cere, care funcționează pe tehnologia de imprimare digitală. Aceasta permite autorilor să facă reviziile și modificările necesare și să primească copiile fără probleme.

Fără probleme de stoc

Cartea dvs. va fi disponibilă cititorilor peste ani și ani, dacă tehnologia utilizată este tipărită la cerere. Deoarece exemplarele nu sunt stocate în vrac, atunci când apare o cerere uriașă, cartea dvs. nu va ieși niciodată din stoc și va fi disponibilă pentru cumpărare chiar și zeci de ani mai târziu. Așadar, atunci când vă publicați cartea și aceasta devine un bestseller instantaneu, unde toată lumea dorește să dețină o copie a cărții dvs., alegeţi tipărire carte digitală.

Imprimați orice

Pentru tipărire cărţi, singurul lucru de care aveți nevoie este un manuscris și câteva idei. De la manuale la romane grafice până la cărți pentru copii, orice gen poate fi publicat prin tipar cărţi. Odată cu creșterea industriei de autoeditare, se dezvoltă și afacerea tipărită la cerere, într-un ritm foarte rapid. Această metodă simplă și ușoară vă permite acum să publicați orice fel de manuscris, în orice dimensiune, color sau alb-negru, cu fotografii sau ilustrații. Trebuie doar să vă imaginați cum doriți să arate cartea dvs.

Alegeți dintr-o varietate de dimensiuni

Puteți alege să imprimați cartea în culori premium, în toate culorile, în două sau mai multe culori, alb-negru – alegerile sunt numeroase. Dar mărimea? În funcție de conținutul dvs., puteți alege dimensiunea de tipărire carte. Acestea pot fi tipărite într-o variate de forme şi dimensiuni, grosimea hârtiei recomandata pentru coperta fiind între 200-300gr/mp. Pentru interior se recomanda hârtie intre 80-115gr/mp. Dacă aveţi un buget mai mare şi conţinutul o cere, puteţi opta pentru interior tipărit color cu poze şi grafice sugestive pe hârtie dublu cretata mată sau lucioasă, la care se adaugă coperta din carton special cu grosime 300-350 g/mp finisata prin plastifiere şi lăcuire selectivă.

Previous post Avantajele extraordinare ale Point Of Sales Material Display (POSM)
Next post Întoarce-te la școală – Campanie susținută de Fondul Social European