Beneficiile achizitionarii unui tractor agricol second hand

Pentru a economisi bani, cel mai bun mod este sa cumperi un tractor care este folosit, mai degraba decat unul nou. Cu toate acestea, nu este deloc rentabil daca trebuie sa cheltuiesti multi bani pe piese de schimb pentru tractoare. In cazul in care intentionezi sa cumperi un tractor agricol folosit, asigura-te ca acesta este in stare buna de functionare.

Viitorul tractoarelor

Flexibilitate, performanta, siguranta, putere, consum redus de combustibil, … inovatiile in domeniul tractoarelor continua sa apara cu toate ocaziile si sa te uimeasca prin eforturile permanente ale producatorilor, cercetatorilor si fermierilor-inovatori de a realiza adaptarea la nevoile si cerintele utilizatorilor, la dezvoltarea rapida a noilor tehnologii, la protectia mediului si la nevoia de imbunatatire constanta a conditiilor de munca ale soferilor.

Printre cele mai importante evolutii in domeniul tractoarelor este adoptarea ghidajului prin satelit. Acum, majoritatea tractoarelor au la bord un GPS care, datorita preciziei deosebite, permite fermierilor sa nu treaca niciodata de doua ori in acelasi loc in campul lor. In plus, acest lucru face posibila reducerea cu 10% sau chiar 20% a consumului de combustibil si de produse fitosanitare, care sunt principalele doua elemente de cheltuieli pentru producatorii de cereale.

De ce sa cumperi un tractor second hand?

Pentru a functiona corect, orice vehicul are nevoie de piese si consumabile speciale. Este disponibil si pentru utilaje agricole motorizate. Asadar, in cazul in care cumperi un tractor second hand, va trebui sa achizitionezi anumite piese de schimb pentru tractoare, in ​​special dispozitivul de transmisie care ar trebui sa fie intotdeauna in stare buna. Verifica anvelopele. Acestea ar trebui sa fie functionale si ar trebui sa aiba o rezerva. Cumpararea unui tractor folosit iti permite sa gasesti piese uzate, economisind astfel, deoarece piesele noi sunt mult mai scumpe.

In momentul in care cumperi un tractor folosit, ia in considerare atasamentele care l-ar putea face sa functioneze mai bine. Cauta buldoexcavatoare, remorci si incarcatoare uzate care ar putea face atasamentele tractorului mai eficiente. Acest lucru iti va permite sa efectuezi actiuni suplimentare, cum ar fi transportul, demolarea cladirilor sau saparea gropilor. Lamele de buldozer pot fi, de asemenea, atasate la tractor, astfel incat sa poti demola si ara.

Poti desfasura o operatiune agricola lina si profitabila cu ajutorul unui tractor agricol folosit. Un tractor nou presupune cheltuirea multor bani pentru intretinere. Astfel, achizitionarea unui tractor second-hand este modalitatea cea mai rentabila de a efectua sarcinile agricole. Mai mult, piesele uzate sunt mai ieftine.

Trebuie remarcat faptul ca multe inovatii sunt inca in stadiul de cercetare sau dezvoltare. Mai ales ca nu se stie care va fi economia viitorului. Unii producatori, pe langa tractoare foarte moderne si dotate cu tot felul de gadgeturi high tech, continua sa cumpere tractoare simple, neautomatizate, fara lux sau pricepere tehnica, pentru a se adapta la schimbarile cererii.

Previous post Am nevoie de bani urgent. Ce pot face în această situație?
Next post Ce tehnici agricole de irigare exista?