Care este cel mai bun tratament parodontoza la care poti apela daca ai probleme cu dantura?

Parodontoza este una dintre cele mai commune afectiuni cronice de tip inflamator cu care se pot confrunta indivizii. Aceasta apare la nivelul gingiei, dar si la nivelul tesuturilor de sustinere a dintilor de pe arcada.

Netratata la timp, boala poate conduce chiar si pana la pierderea definitiva a dintilor. Printre cele mai importante cauze care provoaca parodontoza se numara factorii genetici, cei endocrine, factorii de mediu, dar si bolile profesionale si diverse tipuri de medicamente.

In majoritatea cazurilor, parodontoza se formeaza pe dantura atunci cand zaharul din alimentele consumate ajunge sa interactioneze cu bacteriile care sunt prezente in cavitatea bucala. Adultii care se confrunta cu aceasta problema pot descoperi in randurile ce urmeaza solutii de tratament parodontoza excelente pentru ei!

Gingivita

Gingivita este una dintre primele faze ale parodontezei. Daca indivizii au grija de igiena lor orala si consulta un medic specialist in permanenta, au sanse foarte mari sa stopeze afectiunea cu totul, inainte ca aceasta sa se agraveze. Practic, adultii nu trebuie decat sa-si aloce suficient timp pentru a se spala pe dinti foarte bine si pentru a folosi apa de gura si ata dentara de cel putin 2 ori pe zi.

Tratament parodontoza printr-un program terapeutic

O alta solutie pe care pacientii care cauta un tratament parodontoza o au la dispozitie este cea de a urma un program terapeutic. El poate fi realizat numai cu ajutorul specialistilor in domeniu, care stiu cum sa indeparteze placa bacteriana, dar si cum sa aplice local substantele antiinflamatoare potrivite. In cele mai grave dintre situatii, stomatologii le pot recomanda pacientilor inclusiv aditia de os.

Tratamente protetice

Tratamentele protetice se numara printre cele mai moderne variante de vindecare a parodontozei. Pacientii trebuie sa stie, insa ca vor fi nevoiti sa faca o serie de analize, dar si echilibrari ocluzale.

Atunci cand boala este deja avansata, indivizii pot avea nevoie de tratamente chirurgicale, asa cum sunt chiuretajele subgingivale, gingivectomiile, operatiile cu lambou, aditiile osoase sau aplicarea de substante speciale pentru regenerarea tesutului de sustinere a dintilor.

Preventia este cel mai bun tratament!

Nu in ultimul rand, indivizii trebuie sa stie ca preventia este intotdeauna cel mai bun tratament. Atunci cand copiii, adolescentii si adultii nu sar niciodata peste periajul obligatoriu de zi cu zi, cand merg in mod constant la medicul stomatolog pentru controale de rutina si folosesc doar produse de ingrijire de calitate, riscurile care ei sa dezvolte boli la nivelul cavitatii bucale sunt extrem de mici. Este esential ca toata lumea sa inteleaga faptul ca dantura nu trebuie neglijata. Ea influenteaza in mod activ atat vorbirea, mancatul, cat si aspectul fizic!

Pentru a avea o viata sanatoasa si lipsita de griji, indivizii trebuie sa isi protejeze in permanenta sanatatea si sa faca tot ce le sta in putinta pentru a se feri de bolile dentare. Durerile de la nivelul dintilor sunt unele dintre cele mai groaznice cu care oamenii se pot confrunta!

Previous post ADP sector 4, cea mai bună companie de amenajări peisagistice din România
Next post Ana Are creativitate