Ce a insemnat construirea unui statii de dezinfectare premium, in perioada pandemiei?  Un interviu cu Florin Traila de la Lineo Engineering

Lineo Engineering este una dintre companiile mereu deschise la schimbarea și optimizarea serviciilor de proiectare mecanică și dezvoltare de produse, ca parte a activitatilor prestate. Nu există altă modalitate de a face acest lucru decât prin transparență, comunicare deschisă și învățare continuă.

Unul dintre cele mai recente proiecte dezvoltate de echipa din Timisoara il reprezinta o statie de dezinfectare. Aflați mai multe despre povestea sa – inceputurile, provocările, lecțiile învățate și impactul pe care l-a avut pe piața europeană.

Statia de dezinfecție – dispenser premium de gel lichid cu senzori, tăvi de picurare și baterii

Clientul – o companie germană de design de produse care dezvoltă dozatoare premium de dezinfectant. Acestea reprezinta cele mai inalte standarde de calitate, estetica si functionalitate. Ca produs dintr-o categorie care până acum a fost uitată de comunitatea de design, echipa Lineo folosește un design inteligent pentru a rezolva probleme consacrate precum relevanța igienei funcționale pentru locurile cu standarde înalte.

Pentru a înțelege mai multe despre statiile de dezinfectare, am planificat un interviu cu Florin Traila, managing partner la Lineo Engineering. 

1. Să începem prin a descrie contextul care a condus la dezvoltarea acestor produse – a fost totul legat de pandemia de Covid-19?

Primele versiuni de produs au fost proiectate, fabricate și vândute cu cinci ani mai devreme. În 2020, fondatorii au reactivat produsul – așa că am putea spune că situația pandemică a avut impulsul final în începerea dezvoltării noului produs. Împreună cu echipa Lineo, produsul a fost dezvoltat și fabricat, devenind un dozator independent de dezinfectant, perfect modelat.

Să intrăm în câteva detalii: clientul a avut cu câțiva ani în urmă ideea de a realiza un dozator de dezinfectant și o viziune legată de un nou standard de igienă în locurile publice. A realizat chiar și câteva prototipuri cu componente disponibile. Dar s-a oprit din cauza lipsei de experiență în dezvoltarea de produse și finanțare.

Câțiva ani mai târziu, a venit Covid-19 – i s-a părut momentul perfect pentru a-și reactiva vechea idee și viziune de stand de dezinfectant, folosind know-how-ul dobândit si proiectând/construind iar apoi vânzând primele prototipuri.

De data aceasta s-a hotărât să caute o companie specializată în dezvoltare de produse care să dezvolte rapid standul de dezinfectare – astfel ne-am unit fortele, în sfârșit.

2. Cum și unde țintește clientul vostru consumatorii? Cine utilizează în prezent acest produs?

Acum, statiile acestea pot fi achiziționate online și sunt disponibile numai pentru Germania. Aceste dozatoare de dezinfecție au o țintă largă de consumatori, de la clădiri rezidențiale la instituții publice, zone industriale, clinici medicale, birouri, spații publice, centre comerciale, hoteluri, cluburi sportive și așa mai departe.

3. Fără îndoială, trebuie să existe un „ingredient secret” în rețeta acesta de produs! De exemplu, ce face acest dispenser de dezinfectare atât de atractiv pentru clienții si utilizatorii sai? Este estetica, ori modul în care funcționează electronica sau faptul că aproape nu necesită întreținere?

Sincer, sunt toate cele de mai sus – estetica, modul în care funcționează și experiența generală a utilizatorului! Încă din primele momente în care am văzut prima schiță de design, toată echipa de proiectare mecanică a avut același gând în minte: acest produs este atât de simplu și arată atât de bine, având proporții frumoase și finisaje grozave.

Mai mult, aceasta statie a fost conceputa ținând cont de toate detaliile și, în schimb, folosind un dispozitiv electronic ieftin ascuns în spatele unei forme frumoase, Lineo a dezvoltat tehnologia de distribuire folosind senzori și pompe inteligente pentru o experiență unică de dozare a cantitatii perfecte de dezinfectant atomizat.

4. Au existat probleme specifice pe care clientul sau utilizatorii nu le-au plăcut în fazele incipiente ale dezvoltării statiei de dezinfectare? Cum au fost rezolvate?

În timpul lucrărilor de dezvoltare a produsului, în fazele de stabilire a designului, am avut momente în care am reevaluat produsul din perspectiva utilizatorului. Atunci am decis să adăugăm noi cerințe, să întărim unele dintre cerințele existente ale produselor și să schimbăm unii dintre furnizorii cheie. Aceste decizii și atenția la detalii au dus la conturarea unui produs premium.

Alegerea conceptului adecvat de ambalare și a materialelor de ambalare a fost, de asemenea, o mare provocare, datorită dimensiunii și greutății statiei (aproape 30 kg). Am testat multe concepte de ambalare și diferite materiale, pentru a găsi amestecul potrivit, care oferă o bună protecție în timpul transportului. Dar am reușit și am învățat multe din această experiență!

Atentia la detalii impusa de dezvoltarea unui produs premium s-a reflectat si in alegerea materialelor de ambalare. Majoritatea materialelor alese sunt reciclabile, fără plastic și ecologice.

Cititi restul articolului si aflati mai multe despre serviciile de inginerie mecanica si dezvoltare de produs pe siteul oficial Lineo Engineering.

Previous post Furnissa: table scolare magnetice de calitate
Next post Entretien de la piscine: simples conseils