Ce impact au geamurile termopan asupra eficienței energetice a casei tale?

Să te trezești dimineața cu lumina soarelui care luminează încet, încet dormitorul tău este o senzație incomparabilă, dar și un mod natural și sănătos de a-ți începe ziua. În timp ce mergi spre bucătărie, o fereastră mare îți permite să observi viața ce se desfășoară dincolo de ea. Soarele îți  luminează casa pe tot parcursul zilei și nu ai nevoie de lumină artificială până când nu apune.

În timp ce îți imaginezi acest scenariu, dă-ți seama că ferestrele mari, care permit luminii naturale să lumineze casa pe tot parcursul zilei reduc energia folosită pentru becurilor aprinse și joacă un rol esențial în păstrarea unei bune sănătăți mintale. 

Ferestrele au un rol vital în componența locuinței tale

Ele asigură nevoia de lumină și de confort. Mai mult, când vorbim despre ferestre trebuie ținut cont și de obligativitatea ca acestea să contribuie la reducere consumului de energie al întregii construcții. 

Eficiența energetică nu este un moft, ci un standard pe care trebuie să îl avem în minte atunci când alegem ferestrele casei. Creșterea eficienței energetice a casei nu este nici un lucru imposibil de atins, trebuie doar să oferim atenție la detalii, la materialele de construcție pe care le alegem. Eficiența energetică, în cazul ferestrelor, urmărește un coeficient de transfer termic cât mai scăzut. Altfel spus, urmărește pierderea unor cantități cât mai mici de căldură prin suprafața geamului și a ramei.

După normele europene în vigoare…

Un geam termopan eficient energetic trebuie să aibă un coeficient de transfer termic sub un watt pe metru pătrat Kelvin – W/(m2K) – atunci când este montat. Lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a atinge acest coeficient de transfer termic sunt metodele de montaj și tipurile de materiale din care este fabricat geamul termopan pe care îl alegi. 

Ferestrele din termopan marca HELIOS sunt special concepute pentru a te ajuta să construiești eficient din punct de vedere energetic. Produse din materiale de înaltă calitate furnizate de producători internaționali, ferestrele HELIOS sunt asamblate pe linii de producție ultramoderne. 

Gama de ferestre termopan produse sub marca HELIOS include nouă produse, care pot fi comandate într-o varietate de forme și culori. Sunt in portofoliul Helios ferestre care au un coeficient de transfer termic sub un watt pe metru pătrat Kelvin – W/(m2K) – ceea ce le face o soluție la îndemâna oricui construiește cu gândul la creșterea eficienței energetice în minte. 

Dacă îți dorești o casă verde, prietenoasă cu natura, alege ferestrele din termopan HELIOS, soluția care va echilibra balanța dintre calitate și preț și te va ajuta să construiești casa visurilor tale. 

Explorează gama de geamuri termopan marca HELIOS în showroomul virtual sau inspiră-te din proiectele finalizate la Ferestrehelios.ro. 

sursa foto: Ferestrehelios.ro

Previous post 4 aspecte la care sa fii atent atunci cand cumperi un ghiozdan pentru copilul tau
Next post 3 sfaturi pentru a comanda online baloane pentru petrecerea ta