Cum alegem lustra potrivită pentru fiecare cameră?

Încă de când a apărut, lustra a jucat un rol deosebit de important în casele oamenilor. Pe lângă funcționalitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, aceasta are rolul de a da tonul design-ului din fiecare încăpere. Deși la început nu se putea vorbi întocmai despre o varietate de modele, astăzi, datorită tehnologiei LED, ne putem bucura de orice tip de lustră, în funcție de dorințele estetice.

De la lustre tip candelabru cu brațe abstracte și până la forme geometrice supradimensionate, modelele existente oferă posibilități nenumărate de înfrumusețare a locuinței.

Deși poate de multe ori nu realizăm, corpurile de iluminat sunt cele care redau atmosfera întregii încăperi. O cameră goală, nemobilată, îți poate transmite stări diferite în funcție de culoarea, intensitatea luminii și în funcție de felul în care “cade” lumina. Toate aceste aspecte fac din alegerea și amplasarea corectă a lustrei un subiect cât se poate de serios.

Cum alegem lustra potrivită?

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că lustra va fi de tip LED deoarece această tehnologie determină un consum cu până la 80% mai mic în comparație cu becurile tradiționale. În plus, datorită structurii sale foarte mici, dioda poate fi încorporată în orice tip de design, indiferent de mărime.

În încăperile cu tavane joase nu sunt potrivite nici pe departe lustrele tip candelabru cu numeroase brațe deoarece vor ocupa mult spațiu și vor oferi senzația unei camere înghesuite. Lumina emisă de acest tip de lustre este foarte puternică astfel că în timp, într-o cameră mică, poate devenit obositoare.

Alege să optezi pentru lustre de mici dimensiuni și echilibrează cantitatea de lumină cu ajutorul unor lampadare de podea, ce au rolul de a oferi o atmosferă caldă și primitoare.

Spațiile interioare cu tavane înalte pot fi decorate cu lustre LED de mari dimensiuni precum sunt cele din oferta DM Living. Dacă o parte din living este destinată zonei de dining, se recomandă amplasarea a două lustre pentru fiecare zonă astfel încât spațiul să fie delimitat într-un mod estetic armonios.

Dormitorul este locul în care primează relaxarea și confortul astfel că nu este necesară o lumină mult prea puternică. Lustrele tip forme geometrice emit cantitatea de lumină adecvată unui astfel de spațiu, și pot fi se asemenea, completate de către veiozele din zona patului.

În ceea ce privește zona bucătăriei trebuie să ținem cont că acolo sunt desfășurate activități ce necesită o lumină puternică pentru precizie. Se recomandă lustre LED cu design clasic, ce se vor alege însă în funcție de înălțimea camerei.

Lustrele regăsite în catalogul DM Living oferă o varietate de modele, potrivite pentru orice tip de cameră și design.

Previous post Cum să îți automatizezi firma pentru a avea rezultate remarcabile?
Next post Cosurile cadou cosntruiesc relatii puternice intr-o firma!