Producția aditivă este cea mai recentă parte a fluxului de lucru în stomatologia digitală, care a devenit o alegere logică de afaceri pentru cabinetele dentare și laboratoare, combinând calitatea cu costuri reduse și fluxuri de lucru simplificate. Iar piața se extinde rapid, aducând această tehnologie la îndemâna cât mai multor companii.
Tehnologii de imprimare 3D dentare
În zilele noastre, două tehnologii de imprimare 3D sunt comune în cabinetele și laboratoarele dentare: stereolitografia (SLA) și procesarea digitală a luminii (DLP).
Principiul de funcţionare este următorul: o cuvă de rășină lichidă este expusă selectiv la un fascicul laser (stereolitografie – SLA) sau la un proiector digital (procesarea digitală a luminii – DLP) peste zona de imprimare, solidificând rășina în zone specifice. Aşadar, cele două tehnologii sunt asemănătoare, funcţionând după acelaşi proces chimic, cu exceptia faptului că procesarea digitală a luminii folosește un proiector digital ca sursă de lumină pentru a solidifica rășina, şi nu un laser.
Imprimanta 3D Everes Zero face parte din cea de-a doua categorie (DLP), utilizând tehnologia de polimerizare a rășinii cu ajutorul proiecției de lumină, producând piese cu finisaje de suprafață de neegalat, claritate și acuratețe. Garantarea pieselor finale de înaltă calitate, precise, este cea mai importantă preocupare pentru orice cabinet stomatologic și laborator. Utilizând tehnologia „Zero Tilting”, aceasta imprimantă permite cicluri de printare foarte rapide, fără însă a compromite calitatea rezultatului (zero deformări).
Costul imprimantei 3D și rentabilitatea investiției
Când vă gândiți să adoptați o nouă tehnologie, aceasta trebuie să aibă sens pentru afacerea dumneavoastră, adică investiţia să fie rentabilă. Costul imprimantelor 3D dentare a scăzut semnificativ, iar sistemele de pe piață oferă astăzi cele mai mici costuri pentru multe aplicații. De exemplu, un cabinet dentar sau un laborator care tipărește modele dentare sau alte materiele necesare ( prin producţie internă) poate reduce adesea costurile cu 75-85%, comparativ cu externalizarea către laboratoare sau furnizori de servicii. Suficient pentru a plăti practic o imprimantă 3D în câteva săptămâni și a economisi de multe ori prețul său de-a lungul anilor.
Când comparați diferite soluții de imprimare 3D dentară, nu uitați să luați în considerare:
- Costurile inițiale – nu doar costul mașinii, ci și instruirea, configurarea și potențialul software;
- Costurile de funcționare – cel mai bine estimate ca şi costuri materiale pe unitate;
- Costurile de întreținere și mentenanţa. Sfatul nostru este să vă feriți de contractele de service obligatorii, care pot costa anual până la 20% din costul inițial al imprimantei.
Aşadar, odată convinşi de rentabilitatea investiţiei imprimantei 3D pentru cabinetulul sau laboratorul tău dentar, următorul pas este achiziţionarea acesteia. Pentru că, din păcate, nu toate imprimantele 3D comercializate pentru stomatologie pot oferi calitatea și precizia necesare pentru aplicațiile dentare, sugestia noastră este să achiziţionaţi imprimante 3D dental profesionale. Veţi face cea mai bună alegere!