Cum sa te asiguri ca esti gata sa iti iei un caine de companie

Daca te gandesti sa iti cumperi un caine de companie, dar nu esti sigur daca te vei putea descurca cu toate responsabilitatile proprietarului unui animal de companie cu patru picioare, atunci ai o modalitate foarte simpla de a te testa ca proprietar de animal de companie.

Du-te la cineva care are deja animal de compani si roaga sa petreci ceva timp cu ei.

Cel mai probabil, vecinii sau prietenii tai au caini. De asemenea, probabil, vecinii si prietenii tai nu pot intotdeauna sa-si plimbe animalele de companie si sunt nevoiti fie sa ceara cuiva sa-i ajute, fie sa angajeze o persoana speciala pentru a le plimba animalele de companie.

Plimbarea cainilor

In aceasta situatie, iti poti oferi ajutorul gratuit. Daca vecinii sau prietenii tai iti dau cainele sau un catelus tanar pentru cateva zile, atunci vei descoperi imediat in practica o lume necunoscuta inainte de tine, inclusiv boluri inversate cu apa si mancare, urgente sub forma de balti pe covor, si altele. In timp ce te joci cu cainele, il plimbi si il hranesti cu mancare speciala pentru catei, vei putea intelege cat de cat ce inseaamna sa ai un caine de rasa in casa.

Un catel mare

Daca iti doresti un caine mare care necesita multa activitate fizica, atunci incearca sa gasesti pe cineva cu un astfel de caine. Cu siguranta ti-l vor da cu placere pentru cateva zile, sau iti vor permite sa stai in apartamentul lor si sa ai grija de animal cat timp sunt plecati. Daca te descurci cu un caine mare, cel mai probabil vei putea sa te descurci si cu unul mic.

Daca iti place o anumita rasa de caini, o modalitate de a afla mai multe despre acea rasa este participarea la un anumit club de caini de rasa. Aceste grupuri tematice iti permit sa cunosti mai bine proprietarii, sa-i intrebi despre problemele cu care se confrunta si sa inveti din experienta necesara. Tototdata, site-uri precum dogtopia te vor invata cum sa ai grija de un caine de companie.

Toate acestea sumate la un loc te vor ajuta sa iti incerci rolul de proprietar al unui animal de companie cu patru picioare fara a-ti lua angajamente pe termen lung. Aminteste-ti ca un caine este o mare responsabilitate care necesita cantarirea tuturor argumentelor pro si contra.

Previous post Acum stiu cum sa completez aspectul dormitorului meu
Next post Mobilier birou: functionalitate si estetica