Cum se evidenteaza cele mai bune servicii de termoizolatii

Izolatiile, in principal, reprezinta solutia ideala pentru pastrarea temperaturii sau a sunetelor in interior, fie ca este vorba despre domeniul constructiilor sau cel industrial.

Izolatiile, in principal, reprezinta solutia ideala pentru pastrarea temperaturii sau a sunetelor in interior, fie ca este vorba despre domeniul constructiilor sau cel industrial. Exista diferite tipuri de izolatii, acoperind toate necesitatile legislatiei in vigoare, dar nu numai.

Orice constructie pierde caldura prin zone diferite, precum pardoseli, tavane, pereti, usi, pereti, acoperis, horn. In acest sens, specialistii sustin faptul ca pe toate aceste portiuni sa fie luata in considerare variante unei izolatii termice.

Termoizolatiile reprezinta o masura importanta ce poate fi luata pentru a reduce costurile de exploatare si totodata scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera. Indiferent ca este vorba despre o firma sau o locuinta personala, este important ca pierderile de energie sa fie tinute sub control. Supraincalzirea instalatiilor industriale, precum si pierderile de caldura, duc la degradarea acestora, respectiv randament scazut, lucru din care pot rezulta serioase pierderi economice.

Generalitati despre izolatia termica

Termenul de termoizolatie sau izolare termica este un proces prin care se reduce transferul de caldura intre doua tipuri de materiale. Multi meseriasi sustin faptul ca acest prodeceu ar trebui sa fie luat in considerare in momentul constructiei imobilului. In acest sens, se poate afirma chiar ca izolarea unei locuinte este la fel de importanta precum procesul propriu-zis de construire, fiind o investitie pe termen lung.

Izolarea cu spuma poliuretanica duce la reducerea consumului de energie, respectiv la scaderea valorii facturilor. Un studiu a scos in evidenta faptul ca prin spatiile care nu au fost izolate corespunzator, s-a pierdut un procent de peste 40% de energie.

Termoizolarea cu spuma poliuretanica permite patrunderea umezelii, insa nu si pe cea a aerului, fiind convenabila pentru aplicarea pe tavan, pereti, planseu, subsol, pardoseli. Acest tip de spuma are densitate scazuta, desi este destul de rigida, dar suficient de moale pentru a fi flexibila in procesul de montare.

Orice incapere care a fost izolata, beneficiaza de un anumit confort termic care este resimtit, indiferent de anotimp. Astfel, in lunile de iarna proprietarii se pot bucura de caldura, iar in lunile de vara, de racoare.

Ce se intelege printr-o termoizolare optima?

Pentru ca o incapere sa fie pe placul locatarilor, respectiv sa le ofere acestora temperatura ambientala potrivita, sunt necesare materiale de calitate superioara. Indiferent de tipul industriei, este necesar sa fie gasite cele mai eficiente solutii de izolare.

Termoizolarea presupune utilizarea anumitor materiale speciale precum vată minerală de sticlă sau vată bazaltică, sisteme de învelitori, atat in interiorul cladirii, cat si la exterior.

Printre materialele cel mai des utilizate in acest tip de izolatie, se intalneste spuma poliuretanica. Aceasta este rapid expandabila, fiind intalnita sub forma de spray, intalnindu-se doua tipuri: cu celula inchisa sau deschisa.

Spuma ofera o termoizolatie perfecta, indiferent de suprafata si de tipul de material, acoperind toate fisurile existente. Fiind durabila in timp si avand rezistenta la temperature extreme, are un cost redus si aplicabilitate rapida. In cazul in care spuma este corect aplicata si de calitate superioara, aceasta nu este coroziva si ofera protectie impotriva mucegaiului, umezelii, insectelor.

In procedeul aplicarii spumei poliuretanice, mesterii folosesc diferite sisteme, insa cel de inalta presiune compus din doua elemente, este cel mai utilizat in constructia diferitelor tipuri de cladiri. Datorita faptului ca spuma are un aspect spongios, are si proprietati de izolare fonica, fiind utilizata in diferite medii.

Modalitati de realizare a termoizolatiei

Procesul de termoizolatie este unul complex si datorita faptului ca se intalneste in domenii tot mai variate. Unul dintre obiectivele urmarite in orice industrie, se refera la reducerea consumul de energie si realizarea eficientei energetice.

Indiferent de spatiile avute in vedere, aplicarea unei izolatii termice mentine temperatura potrivita pentru fiecare conditie in parte. Acest lucru poate fi destul de costisitor, cu precadere in cazul unor spatii mari, precum o hala industriala. In aceasta situatie, termoizolarea este un factor important ce aduce mari economii la facturi, precum si mentinerea conditiilor optime de pastrare a diferitelor obiecte.

In cazul temperaturilor extreme, izolarea termica reprezinta o necesitate in vederea functionarii si a eficientizarii instalatiilor industriale.  Temperaturile unor instalatii pot ajunge si pana la 1400°C, fapt pentru care se doreste protejarea subansamblelor, a mediului inconjurator, dar si a angajatilor.

Izolatiile termice realizate pentru conducte de orice tip, fac referire la cele subterane, supraterane sau la cele care sunt in mediu lichid. Fie ca este vorba despre substante gazoase sau lichide, aflate la temperaturi mai scazute sau prea ridicate, pierderile pot fi semnificative daca nu este luata in calcul o izolare corespunzatoare.

Termoizolatiile pentru diferite utilaje din industrii variate, reprezinta o solutie fundamentala in asigurarea parametrilor optimi de operare. Se cunoaste faptul ca eficienta utilajelor este direct influentata de nivelul de temperatura la care functioneaza.

Previous post FeminasMed – clinică dedicată femeilor în centrul Bucureștiului
Next post Legătura între activitățile în natură și randamentul creierului