De la birou direct la plimbare. Pantofi casual pentru bărbați, care se potrivesc oricărei ținute

Oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului la job, asta este cert și, de asemenea, atunci când își cumpără haine sau încălțăminte, mulți se gândesc dacă pot fi purtate și la birou sau la job în general.

Vestimentaţia business a reprezentat întotdeauna un dress code, indiferent că vorbim de sectorul bancar, de un mediu corporatist, un birou de avocatură, etc., iar modul în care alegi să abordezi ținutele pentru job spune multe și despre companie. 

Dacă până nu de mult, staff-ul unei companii importante mergea la birou mereu îmbrăcat la costum, cu cravată și pantaloni la dungă, în ultimii ani această tendință s-a mai domolit, marile companii adoptând treptat o anumită lejeritate. Așa a apărut stilul smart casual, ceea ce a dus și la adaptarea ținutelor de birou cu încățăminte casual.

Ce înseamnă smart-casual și de ce ai vrea să investești într-o pereche de pantofi casual

Ținutele smart-casual sunt acele combinații între jeanși simpli, maletă pe gât ori tricou simplu și sacou, sau pantaloni din stofă cu tricou polo și un pulover legat nonșalant de după gât. Acestea au avantajul de a se integra cu ușurință în mediul business, dar și de a fi purtate la evenimente mai puțin pretențioase ori la simple ieșiri la bere cu prietenii.

Evident, la o astfel de ținută nu poți asorta altceva decât o pereche de încălțări casual care nu sunt doar comozi, ci adaugă ținutei pe care o porți o parte din personalitatea ta.  

  • Îți poți exprima personalitatea

Pantofii casual sau stilul smart casual în general reprezintă un mix atent proporționat între stilul clasic și ușor elegant, cu cel sport, păstrând o estetică plăcută. Principiul este simplu. Vrei să arăți bine, dar să te simți și comod. În acest mod, chiar și la birou poți purta un sacou cu blugi și cu sneakerși, adăugând ținutei puțin din personalitatea ta de dincolo de job.

Așadar, o pereche potrivită de pantofi îți poate evidenția sau complimenta ținuta, însă, în același timp, îți poate oferi și lejeritatea și relaxarea de care ai nevoie. 

  • Versatilitate

Încălțările casual sunt destul de versatile și pot fi asortate ușor atât la ținutele de zi cu zi, cât și la anumite evenimente de seară. Așadar, dacă după o zi de muncă trebuie să ajungi la o aniversare unde vei sta mult în picioare ori la o întâlnire cu iubita, nu va trebui să-ți faci griji în privința picioarelor și nici nu va trebui să treci pe acasă să te schimbi. 

  • Gama variată

Încălțările de tip casual se găsesc în zeci de modele, culori, mărimi și materiale ori combinații de materiale, spre deosebire de pantofii eleganți, de exemplu, care se rezumă doar la câteva modele de bază, cu ușoare variațiuni. Descoperă aici perechea ideală de pantofi casual pentru bărbați care ți se potrivește cel mai bine. 

  • Comoditate la mers

Pantofii casual au adesea o talpă confecționată din spumă și un calapod flexibil, care se mulează pe scobitura tălpii piciorului, așa cum sunt cei de la itsyours.ro, aceea ce oferă sprijin pentru momentele când fie trebuie să stai mult timp în picioare, fie trebuie să mergi mai mult sau chiar să conduci.   

Se poate spune, deci, că pantofii casual pentru bărbați reprezintă o alegere excelentă pentru viața cotidiană, deoarece pot fi asortați cu ușurință unor ținute de mers la birou ce se transformă rapid apoi în ținte de ieșit cu prietenii.

Sursa foto shutterstock.com

Previous post Conducerea LPF acceptă cu seninătate șpaga luată de angajatul său, juristul Constantin Stătescu, de la Casa Pariurilor
Next post Energia solară fotovoltaică: o soluție de reducere de costuri în vremuri pandemice