Design si functionalitate, cele doua atribute ale unei pardoseli PVC

Montarea unei pardoseli PVC in casa ta este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face.

Cu toate acestea, nu este vorba despre o sarcina usoara. Podeaua are un impact foarte mare asupra estiticii generale a spatiului pe care il amenajezi, din acest motiv procesul de decizie trebuie sa fie foarte bine documentat. Iata mai multe detalii care te vor ajuta cu privire la pardoseli PVC.

La ce sa te astepti cand alegi pardoseli PVC

Pe langa factorul estetic, montarea unei pardoseli PVC va avea un rol important si in plan functional, putand afecta, in rau sau in bine, inclusiv valoarea imobiliara. Din acest motiv trebuie sa te interesezi care sunt optiunile disponibile pentru pardoseli PVC, precum si care sunt preturile acestora.

PVC este corura de polivinil. Pardoselile din PVC sunt, de asemenea, cunoscute drept podele de vinil. Printre avantajale acestor pardoseli se numara:

  • Rezistenta la umiditate. Acest detaliu le recomanda inclusiv pentru bai si bucatarii
  • Intretinere redusa. Sunt usor de curatat, fiind nevoie doar de o stergere cu o carpa uda
  • Durata de viata prelungite. Spre deosebire de alte tipuri de pardoseala, alegand pardoseli PVC te poti astepta la rezultate de durata deoarece nu se deterioreaza cu usurinta. De asemenea nu sunt afectate de greutate sau presiune. Sunt potrivite inclusiv pentru garaje.
  • Rezistente la pete si zgarieturi. Montand pardoseli PVC nu o sa-ti mai fie teama de petele de apa, ulei sau grasime. In plus, sunt rezistente la multe alte substante chimice, va trebui doar sa verifici fisa tehnica.
  • Antiderapante. Si din acest motiv sunt ideale pentru bai si bucatarii, unde apare foarte des pericolul alunecarii din cauza apei care se strange pe jos. Montand pardoseli PVC nu mai trebuie sa iti faci griji ca poti aluneca. Este valabil si pentru tot restul casei, inclusiv scari si cai de acces.
  • Antifonica. Montand pardoseli PVC nu trebuie sa iti mai faci griji ca ii vei deranja pe vecini, deoarece materialul din care sunt realizate este ideal pentru absorbtia sunetului.
  • Usor de montat. In functie de tipul de pardoseli PVC pe care il alegi, exista diferite variante de montare. Toate sunt foarte accesibile, iar rezistenta este maxima.

In alegerea modelului de pardoseli PVC va trebui sa ai in vedere cateva consideratii. In primul rand este vorba despre utilitatea finala a spatiului pe care il amenajezi. Poti folosi pardoseli PVC atat pentru locuinta, cat si pentru locuri de joaca, sali de clasa ori cabinete medicale.

Va trebui sa alegi o culoare si un model care sa se potriveasca cu interiorul tau. Apoi decizi care este materialul care se preteaza cel mai bine cu bugetul stabilit precum si modalitatea de montare.

Exista mai multe tipuri de pardoseli PVC, respectiv la rola ori sub forma de placi autoadezive.

Montarea unei pardoseli PVC la rola, presupune ca intreaga zona este acoperita simultan. Va trebui masurata camera cu atentie, iar pardoseala trebuie taiata astfel incat sa se potriveasca perfect cu forma podelei. Se toarna adeziv pe intrega zona si se incepe montarea pardoselii PVC. Pe marginile de la pereti se monteaza o plinta speciala pentru un design complet.

In cazul unei pardoseli PVC sub forma de placi, montarea se incepe din mijlocul camerei prin trasarea unui T. Apoi se desfasoara placile in toate directie. Fiind autoadezive, placile trebuiesc presate usor pana la fixare. De-a lungul peretilor placile trebuiesc taiate, astfel incat sa potriveasca perfect cu forma camerei. Taierea se face cu usurinta cu un cater ori alt instrument de taiere adecvat.

In ambele cazuri, dupa finalizarea instalarii unei pardoseli PVC, podeaua trebuie rulata cu o rola speciala.

Daca te intereseaza si subiectul pardoseli industriale, te asteptam pe www.milucon.ro pentru mai multe informatii de la specialisti.

Previous post Cum te ajută agenția web design AllmaDesign cu crearea site-urilor de prezentare și a magazinelor online, și ce înseamnă optimizarea SEO?
Next post Real time PCR – acum cu posibilitate de achizitie online