Grădinamax păreri despre ce trebuie să faci azi pentru o grădină mai frumoasă la anul

De îndată ce sezonul rece își face apariția, mulți pun capăt grădinăritului și nu se mai ocupă de astfel de lucrări. Dar, înainte să pui grebla deoparte pentru iarnă, sunt anumite aspecte de care ar trebui să te ocupi pentru a asigura un start grozav grădinii pentru anul următor. Vei găsi și detalii legate de păreri din partea celor care au cumpărat de la GradinaMax.

Fă curățenie în grădina de legume

Ai plante care au încetat să mai crească și să mai producă? Este știut faptul că legumele le putem avea doar în anumite perioade. Dacă ai plante ce nu mai produc, este timpul să le îndepărtezi. Partea bună e că vei face asta gradual, în funcție de durata de viață a fiecărui soi.

De ce nu este bine să lăsăm plantele să putrezească? Aceste resturi vor facilita apariția dăunătorilor și a bolilor, tot ce nu dorești să întâlnești în grădină. Dacă vrei să produci compost, este recomandat să nu folosești roșii și ardei în compoziția acestuia. Astfel, vei evita atragerea melcilor și a insectelor nedorite în grădină.

Îngrijește solul

Pentru a avea o grădină bogată, este recomandat să ai grijă de sol din timp. Poți cumpăra un kit de pH la un preț mic din magazinele de specialitate și să faci probe de sol. Astfel, vei vedea unde este necesar să ajustezi pH-ul. De asemenea, adaugă compost sau gunoi de grajd din toamnă, după ce ai curățat întreaga grădină, pentru a-i acorda timp să se descompună până în primăvară.

Împarte și transplantează

Vremea răcoroasă este ideală pentru despărțirea tufelor de plante perene. Se întâmplă ca acestea să crească prea mult, ajungând să aibă un aspect neîngrijit. În funcție de vreme, poți face această operațiune până târziu în octombrie. Trebuie doar să fie umed și răcoare pentru a nu răni plantele. Astfel, plantele vor avea suficient timp pentru a-și dezvolta rădăcini sănătoase până în primăvară. Dar reține, cu cât tai mai puține rădăcini pe parcursul diviziunii, pe atât planta va crește mai viguroasă la anul.

Plantează bulbi pentru la primăvară

După o iarnă lungă și friguroasă este o adevărată plăcere să vezi cum grădina revine la viață, prin intermediul primelor flori de sezon. Plantarea bulbilor de lalele, narcise și zambile din toamnă, înainte ca solul să înghețe, va fi o operațiune care te va răsplăti cu flori proaspete în aprilie.

Îndepărtează consistent buruienile

Scoate fiecare buruiană pe care o vezi acum. Orice va fi ignorat va ajunge să producă semințe, ce se traduce prin sute de noi buruieni cu care vei avea de-a face la anul. Mai mult, buruienile pot fi adăpostul ideal pentru dăunători și boli care îți vor afecta plantele. De aceea este recomandat să cureți în totalitate solul din grădină și straturile de flori înainte să pui uneltele în cui.

Plantează copaci

Toamna este sezonul ideal pentru acest tip de activitate. Dacă îți dorești noi pomi în grădină, plantarea din toamnă le va oferi suficient răgaz pentru a dezvolta rădăcini puternice. Când asta se întâmplă pe perioada de repaus, pomii vor beneficia de un start în forță când vremea se va încălzi în primăvară.

Pentru o plantare corectă, sapă o groapă ce este de două ori mai adâncă și lată decât dimensiunea rădăcinilor. Odată așezați în pământ, acoperă zona din apropierea pomului cu mulci, pentru că îi va oferi un grad în plus de protecție la frig. Apoi, udă abundent în următoarea săptămână pentru a stabiliza rădăcinile.

Îndepărtează frunzele

Trebuie să ai grijă să îndepărtezi frunzele căzute de pe sol și din preajma tufelor ornamentale. Astfel, le vei ajuta să se aerisească și vei evita formarea putregaiului. Frunzele colectate le poți folosi ca mulci pentru a proteja plantele mai sensibile împotriva temperaturilor scăzute.

Tot efortul pe care îl vei depune acum se va vedea în grădina de anul viitor, care va arăta extraordinar. De asemenea, către finalul sezonului vei vedea ce dorești să îmbunătățești la anul în grădină. Astfel, îți vei face planul de acțiune din timp.

Poți chiar să te aprovizionezi cu semințe, din soiurile pe care dorești să le cultivi. Ai la Grădinamax o selecție generoasă, ce poate fi la un preț special în această perioadă. Noi avem despre Grădinamax păreri bune, fiind unul din cei mai vechi distribuitori de semințe și plante din țară. Apreciem și catalogul lor vast de produse, ce conține inclusiv sortimente greu de găsit.

Previous post Avantajele acoperişurilor metalice Rufster, fabricate în România
Next post Grow & Glow – un nou slogan pentru iXpr, o viziune aliniat, o nouă abordare