Implanturi zigomatice – Ce sunt si cand sunt recomandate?

Pierderea dintilor este insotita de cele mai multe ori de pierderi ale osului alveolar, adica osul care sustine dintii.

De multe ori intalnim situatii de resorbtii alveolare severe, cand tot osul alveolar s-a resorbit. Acest lucru are consecinte grave deoarece proteza dentara nu mai are stabilitate, devine incomoda, se va mobiliza la fiecare miscare masticatorie sau in timpul vorbirii, iar inexistenta osului face imposibila aplicarea implanturilor clasice.

Cand este nevoie sa recurgem la implanturi zigomatice?

Pentru o astfel de situatie, pentru a reconstruii osul pierdut trebuie facute transplante osoase: adica recoltarea unei bucati de os din zona bazinului sau craniului si aditionata la osul maxilar.

Ce sunt implanturile zigomatice?

Aceste interventii sunt consumatoare de timp, de bani, sunt laborioase si rezultatele nu sunt de multe ori cele asteptate. O solutie este, pentru pacientii cu resorbtii osoase severe, implanturile zigomatice. Se evita astfel interventiile de aditii osoase. Implanturile zigomatice sunt implanturi lungi care pornesc de la nivelul osului alveolar, strabat sinusul si varfurile lor se insereaza in osul zigomatic, adica osul pometului.

Refacerea danturii cu implanturi zigomatice necesita patru astfel de implanturi Quad Zygoma. Astfel de interventii se efectueaza in putine clinici din Europa precum si de catre echipa spitalului de stomatologie Dental Hospital Romania din Bucuresti. Pacientului inainte de interventie i se efectueaza analize de sange, consult interdisciplinar, anestezist, orelist, cardiolog, etc, analiza CT, iar daca pacientul este apt pentru a primi implanturi zigomatice se programeaza interventia. Este foarte importanta pregatirea echipei care efectueaza o astfel de interventie complexa. Suntem bucurosi ca de acum aceasta interventie se poate realiza si ajuta si pacientii din Romania. 

Articol realizat de catre echipa Clinicii stomatologice Dental Hospital Romania:
Website: www.dentalro.ro
Email: info@dentalro.ro
Adresa: Str. Racari nr. 5, sector 3, Bucuresti
Telefoane: 0733.045.855 si 0721.021.855

Previous post De ce paharele de cristal pot cadouri surprinzatoare si placute
Next post Comandă haine engros de calitate superioară de la OutletStock