Descopera cateva dintre cele mai bune sfaturi pentru a imbunatati dieta si stilul de viata al prietenului tau patruped
Cum și cât de des să-ți hrănești câinele este o dilemă extrem de comună pentru proprietarii de animale de companie din tara noastra. Nutriția adecvată vă poate salva catelul de la probleme de sănătate; mai mult decat atat, va poate economisi timp și bani, pe termen lung. Pana la urma, si cand vorbim despre noi, ca oameni… recunoastem acest lucru – esti ceea ce mananci. Asadar, dieta câinelui tău este cel mai important factor, alaturi de miscarea fizica și îngrijirea generală, ce va contribui la obtinerea unei vieti lungi și sănătoase.
Din pacate, adevarul nu este intotdeauna “usor de digerat” – obiceiurile alimentare pot consolida sau distruge aportul nutritional optim și, atunci când nu sunt luate în serios, pot duce la obezitate, malnutriție și la toate problemele legate strans de aceste afecțiuni. Iată in acest articol cateva sfaturi menite sa iți aduca cu atentie câinele pe drumul spre o alimentație sănătoasă, o dietă îmbunătățită și bunăstare generală.
- Cea mai buna mancare pentru caini
Fara indoiala, nu putem vorbi de obiceiuri alimentare sanatoase fara a incepe cu …hrana! Deci, care este cea mai bună mancare pentru câin, disponibila azi? Industria hranei pentru animale de companie cheltuiește o mulțime de bani pe publicitate și marketing, dar este important să depășești toate aceste lucruri atunci când selectezi. Nu crede tot ce citești sau acea reclamă drăguță pentru mancare de câini de la televizor.
Specialistii le reamintesc proprietarilor responsabili de animale de companie să citească eticheta ingredientelor de pe orice hrană comercială pentru caini, inainte de a o cumpara. Ingredientele vor fi, în general, enumerate cu cantități mai mari, apoi scăzând la cantități mai mici. Cunoașteți limbajul, care sunt ingredientele și dacă sunt bune pentru câinele detinut. Descoperiti si marci sau colectii noi de mancare umeda sau uscata si nu fiti reticenti sa incercati ceva diferit.
- Evitați cerealele
Câinii nu au nevoie de cereale în alimentația lor pentru a fi sănătoși. În sălbăticie, cainii nu ar mânca cereale – in plus, mulți au intoleranță la grâu și gluten.
- Apa de la robinet?
Prea multe substanțe chimice sau reziduuri din apa pot avea efecte adverse. Luați în considerare apa de ploaie colectată, apa filtrată sau apa naturala, imbuteliata, astfel încât câinele să nu înghită toate acele substanțe chimice. Puteți folosi, de asemenea, un purificator de apă lichidă adăugat la vasul de băut.
- Începeți îngrijirea dentară cat mai devreme
Da, ar fi bine să speli dinții câinelui tău în fiecare zi … dar câți oameni fac asta? Pentru a ține la distanță problemele dentare și bolile, dăi câinelui tău un os crud, numai de mestecat, sau ofera legume crocante, cum ar fi tulpinile de țelină și morcovii cruzi.
- Nu vă hrăniți în exces câinele și păstrați recompensele la minimum
Câinii trebuie hrăniți cu o porție adecvată pentru a-și menține greutatea ideală în funcție de rasă, vârstă, orice probleme de sănătate și dacă sunt sterilizați. Dacă câinele tau tinde să fie supraponderal, hrăneste-l dimineața, nu seara, astfel încât câinele să aibă întreaga zi pentru a consuma caloriile.
Dacă câinele este subponderal, hrăneste-l seara, înainte de a merge la culcare. Câinii se vor îngrășa în mod natural pe măsură ce îmbătrânesc, așa că nu începe sa ii ingreunezi inca de când sunt tineri – altfel, vor ajunge repede la obezitate.