Ultima perioadă a schimbat percepția oamenilor privind munca la domiciliu, activitatea profesională desfășurată acasă impunând o reconfigurare a mediului casnic.
Până acum fiecare job se desfășura conform unei arhitecturi bine stabilite în conformitate cu fișa postului, programul și spațiul de lucru, însă în perioada pandemiei fiecare angajat care a lucrat de acasă a fost nevoit să-și amenajeze propriul spațiul de lucru modificând zone din propria locuință.
Biroul amenajat acasă reflectă personalitatea fiecărui posesor, motiv pentru care vor fi luate în considerare toate elementele necesare pentru asigurarea unui confort sporit și a unei atmosfere cât mai plăcute și relaxante, care va aduce un plus în realizarea sarcinilor de serviciu.
Iată care sunt elementele de care trebuie să ții cont în amenajarea unui birou acasă
1. Mobilier confortabil
Atunci când lucrezi ocazional de acasă poți utiliza pentru scurt timp mobilierul pe care îl ai disponibil în locuință, dar atunci când munca la domiciliu devine o activitate permanentă, ai nevoie de un scaun special pentru birou. Acesta poate fi prevăzute cu masaj sau încălzire și cu un design ergonomic pentru susținerea coloanei, caracteristici pe care un scaun obișnuit de living sau bucătărie nu le deține. Postura incorectă la birou pe o durată lungă de timp poate conduce către anumite probleme de sănătate, care pot fi evitate prin folosirea unui mobilier corespunzător. În același timp, scaunele pentru birou pot fi adaptate la masa de lucru prin reglarea înălțimii, o altă recomandare dată de specialiști pentru o poziție de lucru corectă.
2. Aparatura pentru birou
Dacă până acum ceva timp dispuneai de un birou amenajat la sediul companiei, care era prevăzut cu toată infrastructura necesară pentru a-ți desfășura activitatea fără să depui vreun efort în acest sens, atunci când amenajezi un birou acasă trebuie să iei în considerare toate aspectele care privesc zona de IT: monitor, calculator, internet de foarte bună calitate, căști, dar și aspecte care te vor ajuta în desfășurarea activității cum ar fi multiplicarea, semnarea ori scanarea documentelor. În acest sens, achiziţionând o imprimantă pentru biroul de acasă, nu vei mai fi nevoit să te deplasezi într-o locație special dedicată acestui serviciu, economisind timp și energie. Pe Forit.ro se găsește o gamă variată de produse pentru printare pornind de la imprimante, multifuncționale, copiatoare până la consumabile și accesorii pentru print. Poți să vezi aici modele de imprimante cu tehnologii diferite, care îți pot completa nevoile cu dotări și funcționalități specifice. Totodată, ia în considerare și un monitor cu o diagonală mare și cu o rezoluție bună pentru a ușura procesul de lucru.
3. Mediul ambiental
Purificatorul de aer îți va transforma locuința într-un mediu mai sănătos, prin înlăturarea particulelor poluante care își găsesc loc în mediul ambiental.
Deoarece petreci cea mai mare parte din zi acasă, igienizarea casei și a aerului pe care îl respiri reprezintă un punct important pe lista referitoare la amenajarea unui spațiu de lucru.
Chiar dacă nu sunt vizibile, diverse tipologii de acarieni, alergeni sau virusuri pot popula neîncetat fiecare colț din locuință cu efecte adverse pe termen lung. Preocuparea pentru sănătate ar trebui să primeze indiferent de locul și modul de desfășurare a activității, mai ales când tehnologiile avansate pot facilita un mediu cât mai curat și sănătos.
În concluzie, munca la domiciliu vine cu avantajele și dezavantajele ei și constă în implementarea unui nou proces de lucru adaptat la condițiile mediului casnic care are nevoie de o anumită reconfigurare. Cu o bună informare și cu atenție la detalii, orice spațiu din casă se poate transforma într-un loc intim, în care îți poți desfășura în armonie programul de lucru.
Sursă foto: Pexels.com