Usile glisante iti pot transforma locuinta si viata!

De fiecare data cand rostim “usi glisante”, ne gandim instant la niste frumoase uși de terasă, din sticlă, ce ne duc pe un balcon generos, o curte sau o gradina.

Sa nu le neglijam insa rolul – aceste piese sunt mai mult decat simple puncte de trecere – usile culisante pot fi folosite pentru a adăuga mai multă frumusețe și mai mult lux ori stil casei tale, fiind utilizate diferit, de proprietari diversi, din intreaga lume. Precum un diamant, aceste piese au beneficii, roluri si utilizari multiple – depinde de noi sa le intelegem, sa le alegem pe cele care ni se potrivesc si sa accentuam acolo unde consideram necesar, pentru dorintele si nevoile noastre.  

Pentru a ne ajuta să ne înfrumusețam casa cu astfel de uși glisante, am incercat sa adunam cateva sfaturi si idei de la expertii in arhitectura sau design interior:  

  1. Combinați aspectul elegant al usilor culisante cu suprafețe vitrate mari cu lumini laterale supradimensionate pentru a crea imaginea unui perete de “fereastra”

Azi, nu orice poate avea capacitatea de a imbina spațiile interioare și exterioare – din pacate, este un lux pe care putini il avem (din cauza caselor pe care le detinem). Totusi, adaugand usi culisante, vom folosi la maxim acest lucru si vom crea un aspect de vis – vom crea o vedere neobstrucționata din interiorul casei către curte, gradina, natura din jur sau panorama orasului. Vom obtine o senzație aparte, transmitand ochilor si mintii că spațiul interior se …continua în afara.

2. Alegeți o ușă de terasă modernă și colorată

Uita de termopanele clasice albe, cu rame simple, masive, cu aspect ieftin ori nefinisat. Azi, gratie tendințele moderne, există o mulțime de alte opțiuni disponibile. Putem alege dintr-o gamă uriasa de opțiuni colorate de uși culisante, cu profil de aluminiu sau PVC – ai posibilitatea de a alege intre profile de PVC robuste sau profile aluminiu minimaliste, oricum insa suprafata vitrata este generoasa! Culorile interioare și exterioare ale ușilor pot fi, de asemenea, diferite.

Descoperiti culisanta Select 76 de la Helios

Suprafetele vitrate mari, castigul de spatiu, posibilitatile numeroase de design, sistemul de culisare modern fac din aceasta glisanta o alegere fireasca atat pentru terase sau veranda cat si pentru spatii comerciale. Profilul german din care este fabricata ofera o intreaga noua gama de optiuni constructive cu proprietati tehnice remarcabile. Select 76 atinge cel mai bun coeficient de izolare termica din clasa sa iar sistemul de culisare modern cu “Soft Close” completeaza natural performanta acestui produs.

Select 76 – recomandata pentru casele nZeb

Pe langa avantajele estetice si de spatialitate, Select 76 aduce performante functionale deosebite, coeficientul ei de izolatie termica indeplinind ultimele normative legislative din domeniul constructiilor. Datorita materialelor din care este realizata, profil german cu 5 camere, pachete de sticla tripla, 3 garnituri, o garnitura speciala de jur imprejur plus bagheta calda pentru pachetul de sticla aceasta culisanta poate atinge un coeficient termic de 0,70W/(m2K). Asadar, daca doresti sa construiesti pentru viitor, daca iti pasa de impactul reducerii emisiilor de carbon in urma consumurilor energetice, Select 76 este produsul care ajuta ca locuinta ta sa consume mai putine resurse.

Opțiunile de sticlă cuprind sticlă antiefracție, sticlă securizată sau o varietate de sticle mate. Feronerie Eco Slide cu tehnologie de ultima ora cu sistemul de culisare silentioasa si gama cromatica variata de la alb, imitații de lemn, culori mate, metalice sau variante de produs bicolor completeaza designul acestor culisante.

Vezi imagini si detalii tehnice in sectiunea de usi culisante, aici!

3. Instalați uși glisante ce economisesc spațiu pe balcon ori terasa

Un alt mod aparte de a folosi ușile culisante în casa ta este prin montarea pe balcon. Vei economisi spațiu, vei face caminul să arate modern și vei aduce mai multă lumină naturală. În plus, ușile glisante de terasă pot juca un rol important în îmbunătățirea performanței termice a casei tale. Ele sunt, de asemenea, ușor de întreținut, durabile și capabile să reziste la problemele meteorologice.

4. Combinați ușile culisante cu laterale și traverse

Cu o traversă deasupra ușilor și laterale in stanga si dreapta acestora, culisantele tale vor arăta supradimensionate – facand astfel, vei face ca mai mult lumina să pătrundă în casa ta. Acest stil va adăuga, de asemenea, un accent vizual suplimentar asupra ușii în sine.  

5. Montati uși culisante …în biroul de acasă

Ai un “home office”? Îmbunătăteste-l cu un set de uși de glisante. Cu ajutorul acestora, te vei putea asigura ca spațiul tau de lucru este separat de restul casei – te vei putea concentra asupra muncii cu puține sau chiar fara deranjamente.

Descopera si alte moduri in care pot fi folosite ferestrele ori usile culisante in casa, in sectiunea de Inspiratie a site-ului www.ferestrehelios.ro.  

Sursa foto: Usi culisanta de sticla – Ferestre Helios

Previous post Inchirieri auto Otopeni preturi fara concurenta
Next post Cabinet avocatură București: Buju&Partners